Jag känner en råbått…

200-årsmannen

Jag gillar robotar. Jag gillar Asimov. Jag gillar inte Robin Williams. Men tack vare att herr W. får lov att gömma sig i en robotkostym under större delen av Bicentennial Man så klarar sig filmen undan, med beröm dessutom. Frågan är ju varför jag inte sett denna tidigare eftersom den är så blatant gjord för mig?

Jag säger: 4.5/5
M säger: 3.5/5

(Sen blev jag övertalad att se ännu en Robin Williams-film, What Dreams May Come, där han är betydligt mer påfrestande. Den är gjord 1998 men vi ska hitta en annan film för det året eftersom vi båda har sett den förut = regelbrott, så det är ingen diskussion!)

Uppdaterat: Det var den här novellen jag tänkte att jag skulle länka till, efter mycket letande så hittade jag den. Eftersom det i framtiden (snar?) kommer att finnas hushållsrobotar så är det intressant att diskutera hur de kommer/borde se ut och fungera.

3 kommentarer to “Jag känner en råbått…”

 1. Mamma skriver:

  Alltså, nu ska du inte klanka ner på RW!!!
  Har du sett Garp o hans värld? Good morning Vietnam? Döda poeters sällskap? Patch Adams?
  Tänk dej för innan du hädar!! Annars får du inte ärva dom filmerna efter mej… :)
  Fast Bicentennial Man har ju jag missat i stället… Får kolla upp den då.
  Kram

 2. Syster skriver:

  Jag försöker få tag på dig hela tiden men du vägrar ju svara! Skithög. Ring mig när du ser det här. Inte nu ikväll för nu ska jag sova. Fast det gör väl du redan kan jag tänka.

 3. Mattias skriver:

  Garp o hans värld? Sebar men påfrestande

  Good morning Vietnam? Påfrestande

  Döda poeters sällskap? Sebar men påfrestande

  Patch Adams? Jättepåfrestande