mnsc – en saga om identitet på nätet

mnsc - historien bakom

Jag har ju ofta bevistat nätet under namnet mnsc och namnet finns registrerat på diverse sidor, forum och webbplatser. Det har hängt med ett tag och jag flertalet gånger fått frågan var namnet kommer ifrån. Jag brukar dra till med någon förkortning som passar in i situationen där Maybe Not So Cool brukar vara standardsvaret. Men att det skulle röra sig om en simpel initialism är bara en efterhandskonstruktion…

Sanningen bakom mnsc är bra mycket töntigare än så men nu kommer den för evigt att vara inbränd i internets elefantminne. Handlingen utspelar sig på den hälsingska glesbygden och klockan visar mitt på 90-talet. Filmen Menace II Society hade hittat till för-för-för-förorten efter några år och som ung och lättpåverkad ville man ju gärna vara lika hård och grym som gängmedlemmarna man sett på film (se videovåldsdebatten). Men man var ju jävligt fredlig på den tiden och inte hade jag några direkta fiender att skjuta ihjäl. Så vad fanns kvar, man fick lyssna på gangsta-hiphop och träna på att säga ”fuck” och ”dawg”.

Efter ett tag med baggybrallor, stora t-shirts och bister uppsyn var det så dags för eldprovet, Grafitti! Skadegörelse var en lagomt illegal företeelse som kunde skötas utan större risk för att åka dit men för att kunna klottra behövde man ju en fett cool tagg som gärna fick vara lite farlig. Inspirerad av tidigare nämnda film så fick det helt enkelt bli menace minus vokalerna plus ett s för att det skulle se snyggt ut och liksom gå att halvuttala som ”menacee” eller nåt. MNSC! Sagt och gjort, den stora klottringsnatten kom och ”gänget” åkte till ”centrum” för att ”klottra” tills snuten kom och tog oss! Slutresultatet blev en sprayad tagg på en sopcontainer som stod utanför ICA. Man kan lugnt säga att min street cred inte slog i höjden.

Sedan dess har min gatukonst varit väldigt svår att hitta (för att inte säga obefintlig) och den lycklige ägaren till sopcontainern lär ju kunna sälja den för multimiljonbelopp inom några år när min konstkarriär tagit fart ordentligt.

Sådär det var historien om mnsc. Varför jag berättar det nu beror på att jag märkt att flasbacks forum börjar dyka upp allt tidigare bland sökmotorernas träffar och där återfinnes en annan mnsc. Denne mnsc har en postningshistorik som främst handlar om porr, socialbidrag och problem med att betala räkningar, inte så skoj att bli ihopblandad med! När jag registrerade mig på flashback använde jag inte mnsc eftersom på den tiden så var ett konto på flashback, tack vare Guilt By Association-principen, lika med att vara en knarkande nynazist. Nuförtiden har dock alla och deras mödrar konto på flashback, även om nassarnas närvaro är jävligt störande när man försöker ta reda på vem ”dansbandssångaren” som fastnat i ”knarkhärva” är. Fan att man ska vara så nyfiken.

Tanken är alltså att detta inlägg om ett tag ska komma före flashback-sidan så att jag kan föregripa problemet och förhindra ovan nämnda förväxling. Ett tag tänkte jag maila alla sökmotorer och be att de tog bort flashback ur sina index, men jag orkade inte.

BONUS

Bara för att alla är så jävla nyfikna. Här är jag på internet, happy stalking!

mnsc på flickr
Foton av varierande kvalitet.

mnsc på metafilter
Länksamling och möjlighet att fråga hivemind en gång i veckan.

mnsc på last.fm
Den musik jag lyssnar på (för tillfället ouppdaterad)

mnsc på del.icio.us
Mina samlade länkar, geek overload-varning utfärdad.

mnsc på wikipedia
Jag är ingen stor wikipedian utan fixar mest stavfel+småsaker.
(bonus #2: lista på programmeringsspråk jag har kodat i)

mnsc på Youtube
Några små videoklipp med livemusik i kass kvalitet.

Uppdatering:

Haha, den gamle skunken dyker ju också upp om man söker lite. Men att jag registrerade mig på skunk 1999 kan väl inte ändå stämma. Nog måste det ha varit tidigare som jag upptäckte det här med communities. Jajaj, nu, nästan 10 år senare så upptäcker 40+ facebook och cirkeln är sluten. Internet är numera en social gemenskap på riktigt och då blir det än viktigare att putsa på sådana här identitetsproblem. Förhoppningsvis så kommer Noserub att leverera så att man kan ta kontrollen över det här med identitet och olika personas på nätet.

En kommentar to “mnsc – en saga om identitet på nätet”

  1. Mamma skriver:

    Ha ha! Måste härmed erkänna att jag också funderat över dina bokstäver. Men aldrig riktigt kommit mej för att fråga dej ordentligt. Härligt att äntligen ha fått ett uttömmande svar på den frågan!
    Måste kolla containern vid affären vid tillfälle…