Dubbelasien

Ojoj, ibland händer det så mycket på en vecka så att man inte ens hinner med de menlösa projekt man företagit sig. Men nu tog vi två år på samma gång, 2004 och 2003. Båda filmer härstammar från Asien.

Howls levande slott

Det levande slottet var först. En väldigt fin Studio Ghibli-anime (som väntat) med mycket magi och gulliga gamla tanter. Jag gillart, men å andra sidan gillar jag alla Ghibli-filmer jag sett förut så…

M säger: 3.5/5
Jag säger: 4.5/5

Vår till vår

Den andra filmen var en spelfilm som var som en enda lång meditation, Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom eller Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring som den heter på engelska. Titeln säger ganska precis vad det handlar om, vår blir vår igen med lite årstider däremellan. Det brukar vara så och jag har en känsla av att det kommer att fortsätta vara så. Se även: buddhism.

Body is nothing more than emptiness,
emptiness is nothing more than body.
The body is exactly empty,
and emptiness is exactly body.

M säger: 2.5/5
Jag säger: 4/5

Kommentarer är avstängda.