Hejdå Hrvatska

Sunset in Brela, Croatia

Ja då har man överlevt första utlandssemestern. Det blev inte bättre efter onsdagens blogginlägg. Torsdagen regnade bort helt och hållet och det var tur att alla hade med sig böcker att ligga och läsa. Den lätta förkylningen utvecklades till en rejäl förkylning och även om fredagen bjussade på några solglimtar så var det inte upplagt för varken solande eller badande men det blev en grym solnedgång åtminstone, se ovan.

På lördagen var det dags för hemresa och eftersom flyget gick sent på kvällen så passade vi på att åka in till Split på dagen för lite stadsturistande. Självklart blev det relativt fint väder då och de i resesällskapet som gillar att ligga ned och låta ultravioletta strålar skapa melanin blev ju lite kinkiga men jag tyckte det var en rolig stad att vandra runt i.

Flygresan var slutligen ett kapitel för sig. Försening på två och en halv timme. Förkylning = blixtrande värk i bihålorna vid landning. Landar runt halv fyra och åker då 40 mil till ljusdal med bil. Jag sov inget på planet och en knapp timme i bilen och är fortfarande inte helt återställd sömnmässigt. Men trots alla motgångar så var det ju inte helt dumt att åka utomlands och uppfinner man ett alternativ till flygandet så kan jag rent utav göra det igen!

Turerna i Kroatien utritade med Google Earth.

Turne i kroatien

(Hrvatska är Kroatien på kroatiska)

Kommentarer är avstängda.