Live from Croatia

Kroatien

Ja nu har man hittat en liten dator här i Kroatien och då kan man ju passa på att uppdatera bloggen lite kort för ungefär en spänn i minuten. Inte så mycket att skriva hem om egentligen, mest sol och bad och väldigt lite sightseeing. På nedresan var flyget försenet 2h så vi missade sista färjan ut till Brač där vi skulle bo i lägenhet. Vi ”sov” därför på färjeterminalen och trots att det var hamnkvarteren så överlevde vi tills första färjan kom. Söndag-tisdag hängde vi på ön brač och såg två städer, Supetar (där vi bodde) och Bol. På bol var det en ganska trevlig udde där vindsurfarna hängde pga blåsten. Det var således stora vågor (eller vafan vet jag, det kanske var relativt små vågor) och det var riktigt roligt att bada. Bussresan hem och dit var dock mindre rolig och mer av den dödsföraktande karaktären. Se bifogad illustration.

Ormens väg på berget.

Nu har vi åkt tillbaka till split och tagit bussen söderut till Brela. Vi har varit här några timmar och det känns som att vi blir kvar här tills lördag då vi åker in till Split för en heldag i staden och sedan flygs vi hem på kvällen. Det regnade faktiskt igår och idag har det varit blåsigt och molnigt så jag trivs väldigt bra även om jag lyckats bli lite lätt förkyld. Men imorgon ska vädret återgå till ”super” så de där soldyrkarna jag åker med blir nog nöjda och glada de med.

Croatia signing off.

En kommentar to “Live from Croatia”

  1. Syster skriver:

    Shit, det ska bli roligt att höra den fylligare versionen av din första resa till utomlandet när du kommer hem! Tråkigt med regn och blåst, fast det lider väl inte du som sagt så mycket av.
    Hälsa de andra! :)
    Kram

    P.S. Kommer du vara solbränd när du kommer hem nu…? Det vill jag ha bildbevis på! :) D.S.