Putsa kuben

Done cube

I oktober köpte jag ju mig ett exemplar av nördens kylarprydnad, kuben! Efter att då ha lekt med den några veckor så tröttnade jag eftersom jag inte knäckte det sista lagret och kuben hamnade i skrivbordslådan. Nu tycker jag att det behövs lite hjärnträning såhär på exjobbsslutspurten, så i förrgår knäckte jag den med hjälp, igår utan hjälp och idag utan hjälp på tid. Hur lång tid tog det att lösa den då? Jo, hela sex minuter, åtta sekunder och elva hundradelar. Jag har alltså en liten bit kvar till världsrekordet på 9,86 sekunder (förövrigt lika lång tid som det tog Carl Lewis att kuta 100 meter 1991) men för att nå dit måste jag nog byta från min nuvarande Fridrich-influerade lager-för-lager-metod till Petrus eller Roux.

Björk, Palm... Palm, Björk

Andra nyheter här uppe i Umeå är att vi har fått oss en ”playa” (på bekostnad av utsatta barn och de äldre såklart!). Vi var där och hängde på invigningen och det var ju ganska roligt med de små babypalmerna. Så nu kan jag säga att jag har sett en livs levande palm även om jag gillar björkar bättre.

Den som plockar referensen i titeln får ett skateboardhjul.

Uppdatering: Efter en cykeltur i det fina vädret tog jag tid igen, 4 min 1,2 sek. Nu får det vara nog med snabbkubning.
Uppdatering (070630): 3:12

2 kommentarer to “Putsa kuben”

  1. Syster skriver:

    Vad mysigt med en egen playa! Här finns inte vatten så långt ögat kan nå. Om man bortser från Fyrisån. Och det gör man. Jag får väl trösta mig med att vi har Linné. Ingen playa, men blomsterkungen. Det är bättre än lite mini-palmer det.

  2. Mattias skriver:

    Vafan, en och en halv månad utan att någon knäcker referensen. Jag antar att alla de tusentals läsarna av denna blogg helt enkelt inte är tillräckligt uppdaterade i popkulturella referenser!

    Putsa kuben är vad man gör om man är så extrem att man går utanför kuben och kan putsa den! Se även filmen med Christian Slater, det har jag gjort men jag minns inte vad den handlar om.
    Gleaming the Cube! Radically gnarly!