10 000 dagar

10000 dagar, tårta!

Yey, idag har jag firat 10 000 dagar i livet. Det är ju ett tag mellan man fyller jämna 10 000 så det behövdes tårta och saft vilket serverades i parken precis här utanför. Ganska lagom varmt och blåsigt också. Jag fick till och med en 10 000-dagars-present, en liten gorilla med ett rövdike som går ända upp till nacken. (Helt oväntat så levererar ”rövdike” endast 14 träffar på Google! Använder inte alla det ordet?).

Jag är bara lite bitter att närmaste familjen inte kommer ihåg och uppmärksammar sådana här stora begivenheter. Jag förväntar mig därför ett sjujävla party när jag levt 20 000 dagar. Börja ladda redan nu!

Tårtans upplägg

Grädde + non-stop och jordgubbar
r,---------tårttopp-------------,
ä| Chokladpudding       |
d+---------tårtmellan-----------|
d| Vaniljkräm + bananer    |
e`---------tårtbotten-----------´

4 kommentarer to “10 000 dagar”

 1. Mamma skriver:

  Hördududu!!!
  jag har faktiskt din 10 000-dagarsdag inskriven i min almanacka, men du sa den tredje juni till mig så jag tänkte ringa dig i morgon och gratulera… Tänkte t.o.m göra en speciell tatuering dagen till ära!!

 2. Mattias skriver:

  Vet du, det kan faktiskt stämma det där. Jag räknade först ut det med någon online ”antal dagar i livet”-grej, men sen gjorde jag ett litet excel-ark med fina beräkningar och då kom jag fram till att 240 000 timmar passerades i morse. Så jag får väl ta tillbaka mina bittra kommentarer då om det är så att jag har spridit felaktig information.

  Plus att det passade bättre med tårta på en lördag än en söndag.

 3. Hannes skriver:

  Konstig topologi på din tårta. Hur kan den ha tre bottnar? Men jag gillar att den är ASCII.

  Grattis förresten!

  Jag skrev en rad Ruby:
  ((DateTime.now – DateTime.new(1979, 11, 6))).to_i
  => 10070

 4. Mattias skriver:

  Uppdaterad ASCII-grafik!

  Rubykoden verifierade att jag hade räknat rätt när jag firade igår. Jag har använt för mycket excel den senaste tiden…