Ett naturligt tal

Quornfiléer och klyftpotatis

Det första flersiffriga tal som inte är jämnt delbart med någon ingående siffra.
Fyra delare och den första udda perfekta kuben efter 1.
Antalet färdiga, numrerade pianokonserter av Mozart.
Ett Harshad-tal och ett Smith-tal (i bas 10 då).
Så många bokstäver i det spanska alfabetet.
Siffersumman av Elvis födelsedag.
Böcker i nya testamentet.
Antal ben i handen.
11011

Sedan igår, min ålder.

Det känns ändå rätt naturligt att jag skulle vara så här gammal. Jag menar, har man levt ett visst antal år så verkar det som att man har uppnått en ålder som är lika med antalet levda år. Det finns även hopp om att denna ålder kommer att öka med en fortsatt stadigt takt av ett år i taget även om de riktigt häftiga rockartisterna knarkar ihjäl sig när man blir så här jävla gammal. Tur att man inte lever rock’n’roll-livet.

3 kommentarer to “Ett naturligt tal”

  1. Mamma skriver:

    Oj oj!! Att du är så gammal, betyder ju tyvärr att jag är riktigt lastgammal! Men jag får trösta mej med att min ålder i alla fall är ett Harshadtal i några månader till… Tänk att jag inte vetat om det förut? Och så kan jag ju spela lite mer gitarr än du! Och har skivor med både Jimi Hendrix och Janis Joplin!! Så jag är tuffare än dej!! :D

  2. Mattias skriver:

    Ja, tuffare än mig är det inte särskilt svårt att vara så det är ju inget att skryta med. Kom igen när du är tuffare än kusin Tom!

  3. Mattias skriver:

    Den första perfekta kuben är 1, den andra är 8, den tredje är 27. Det känns därför i sammanhanget ganska futtigt att säga ”den första udda perfekta kuben efter 1” när det endast är en kub mellan. Det kanske lät häftigt eller nåt!? Nej hur vore det om man skulle få se lite vettigare inlägg på den här jävla bloggen??